Peste 2.500 de persoane din comuna vasluiană Pungeşti sunt aşteptate, duminică, la referendumul privind demiterea primarului Mircia Vlasă, acuzat de localnici că a concesionat companiei Chevron un teren pentru desfăşurarea activităţilor de explorare şi exploatare a gazelor de şist în comună.

Oamenii îl acuză pe primar că a concesionat companiei Chevron un teren pentru activităţi de explorare şi exploatare a gazelor de şist în comună. Prefectura Vaslui a fost nevoită să aprobe consultarea în baza unei decizii definitive a instanţei.

Cei care vor merge la urne vor trebui să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu demiterea primarului comunei Pungeşti, domnul Mircia Vlasă?”

Locuitorii din Pungeşti au cerut încă din 2013 organizarea unui referendum pentru demiterea primarului, pe motiv că edilul nu le mai reprezintă interesele, dar prefectura Vaslui a respins solicitarea.

Oamenii susţin că primarul Mircia Vlasă a concesionat către americanii de la Chevron aproape 2 hectare de teren pe care l-ar fi obţinut ilegal. Pe acel teren americanii urmau să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.