Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de ploi abundente, valabilă până duminică dimineaţă în şase judeţe din zona Moldovei.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 13 mai, ora 16:00 — 14 mai, ora 10:00, în judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani, Iaşi şi Vaslui va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse de 60 — 70 l/mp.

Pe de altă parte, specialiştii ANM au restrâns zonele în care va fi valabilă informarea meteo de instabilitate atmosferică. Astfel, începând din 13 mai, ora 11:00 şi până pe 14 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

De asemenea, pe arii restrânse se vor semnala căderi de grindină, iar pentru scurte perioade de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 15 — 20 l/mp şi izolat 40 — 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informările şi atenţionările emise.