Peste cinci tone de peşte au fost confiscate sâmbătă de poliţiştii ilfoveni, în urma acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comercializării de peşte şi produse din peşte.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au continuat sâmbătă acţiunile desfăşurate pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul comercializării de peşte şi produse de peşte.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale la societăţi comerciale şi depozite situate pe raza localităţilor Popeşti-Leordeni, Buftea, Bragadiru, Otopeni şi Pantelimon.

În urma controalelor, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 110.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei pentru încălcarea normelor la regimul piscicol şi au fost confiscate peste cinci tone de peşte.

Totodată, au fost constatate doua infracţiuni şi au fost întocmite dosare penale faţă de reprezentanţii legali a două dintre societăţile controlate.