Corpurile a 26 de adolescent imigrante, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au fost găsite de echipajele de salvare, în Marea Mediterană.

Astfel, autorităţile încearcă să descopere dacă tinerele au fost ucise intenţionat, dacă au fost torturate sau violate şi de ce toate victimele sunt femei.

Autorităţile italiene bănuiesc că fetele sunt imigrante din Niger sau Nigeria, care ar fi încercat să ajungă în Europa, trecând prin Libia, notează CNN şi Washington Post.

Astfel, a fost lansată o anchetă, pentru a se stabili care a fost cauza morţii lor, a precizat şefa poliţiei din Salerno, pentru CNN. Marţi, vor fi efectuate autopsii, care vor arăta dacă fetele au fost torturate sau abuzate sexual, înainte să îşi piardă viaţa.

Trupurile neînsufleţie au fost descoperite de o navă spaniolă în Marea Mediterană, în apropiere de o barcă gonflabilă, care a adus în port „ceea ce părea a fi o linie nesfărşită de saci negri”, a relatat agenţia France Press. Imaginile descoperite de salvatori la locul tragediei sunt absolut şocante: printre cadavrele plutitoare erau supravieţuitori, care se agăţaseră de rămăşiţele vasului scufundat.