Fostul şef al ANI Horia Georgescu rămâne în arest preventiv, dispus în cazul său în 18 martie, în dosarul în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP, după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia.

De asemnea, instanţa a respins şi contestaţiile formulate de Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, foşti colegi ai lui Georgescu în comisia de la ANRP, şi de Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, experţi evaluatori, arestaţi de asemenea în 18 martie.

În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, arestaţi la domiciliu, instanţa a respins atât contestaţiile lor, cât şi pe cea a procurorilor DNA faţă de măsura preventivă.

Decizia luată vineri seară de instanţa supremă este definitivă.

Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a preşedintelui din perioada în care s-au acordat respectivele despăgubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrându-le anchetatorilor că suferă de o boală incurabilă.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu şi faţă de fostul vicepreşedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Theodor Nicolescu a fost arestat vineri, de instanţa supremă, după ce solicitarea DNA pentru reţinerea şi arestarea sa a fost avizată favorabil de Camera Deputaţilor.