Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost audiat, astăzi, la DNA. El a părăsit sediul Departamentului Naţional Anticorupţie la ora 21:12, iar ulterior DNA a anunţat că este pus sub acuzare pentru trafic de influenţă. Când era primar în Slatina, lua comision de 20% din contractele publice, susţin procurorii.

La ieşire, ministrul le-a declarat jurnaliştilor că nu este acuzat de luare de mită şi că nu a fost pus sub control judiciar. 

„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înţelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.
Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul şi prin intermediul unor persoane faţă de care se desfăşoară acte de urmărire penală, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a sumelor de bani”, se arată în comunicatul DNA.