Aflat în vizită la Berlin, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, cancelarul german. Printre întrebările care i-au fost adresate lui Iohannis, una a vizat problema maghiară, de fapt a statului ungar care are o atitudine foarte pretenţioasă în legătură cu minoritatea din România.

”În România, nu ne simţim ameninţaţi de acest lucru, dar binenţeles că suntem foarte atenţi când un stat vecin manifestă un interes atât de ridicat faţă de o minoritate. Cea maghiară are reprezentanţi politici în România, care sunt partenerii mei de discuţie. Cu aceşti oameni politic mă întâlnesc foarte des, discutăm despre problemele respective şi pot să vă asigur că în România nu există o problemă maghiară”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

De asemenea, a fost abordată problema spaţiului Schengen, Iohannis afirmând că raportul MCV pozitiv reprezintă un argument important al României.

Angela Merkel a spus că înţelege interesul României pentru aderarea la Schengen, dar că nu poate promite că ţara noastră va fi primită anul acesta.