Doi bărbaţi - tată şi fiu - au murit, iar alţi doi au fost răniţi, vineri seară, în localitatea Palilula din judeţul Dolj, după ce au fost împuşcaţi de un tânăr care apoi s-a împuşcat şi el, decedând la spital. Primarul comunei în care s-a petrecut incidentul armat spune că în casa în care locuia atacatorul a fost descoperit un atelier pentru confecţionat arme artizanale.

Primarul comunei doljene Bucovăţ susţine că bărbatul care a ucis două persoane, a rănit alte două şi apoi s-a împuşcat a avut o altercaţie minoră cu cei pe care i-a omorât, iar apoi a ieşit pe stradă şi a tras în oameni. Edilul mai susţine că agresorul locuia la Palilula, iar în casa în stătea cu iubita sa a fost descoperit un atelier pentru confecţionat arme artizanale.

"S-a comportat ca un criminal în serie. A avut o altercaţie minoră cu cei doi bărbaţi pe care i-a omorât şi a ieşit pe drum şi a tras după mai multă lume. Nu prea avea contact cu vecinii şi nici noi nu aveam idee dacă locuia aici sau era doar în vizită. A fost plecat cu concubina sa în Germania, iar acum o lună bunica fetei a venit la Primărie să le facă acte pe casă. Ştim că şi tânăra suferă de depresie. Din câte am aflat, în subsolul casei s-a descoperit un atelier de făcut arme artizanale. Suntem şocaţi. Bărbatul care a decedat la spital era prietenul meu", a declarat, pentru News.ro, primarul comunei Bucovăţ, Marius Cristian Tuţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, Amelia Barbu, bărbatul care a tras cu un pistol artizanal asupra mai multor persoane din localitatea Palilula a murit.

La spital a decedat şi fiul bărbatului ucis de către agresor.

Între timp, numărul victimelor a ajuns la patru, alţi doi bărbaţi, unul rănit la obraz şi celălalt la antebraţ, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Craiova, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul în acest caz a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Incidentul a avut loc vineri seară, în localitatea Palilula din judeţul Dolj, unde agresorul, un tânăr de 28 de ani din Timişoara, a mers în vizită la o tânără, potrivit Ameliei Barbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Din primele informaţii, tânărul a avut o altercaţie cu un vecin de-al fetei, iar la un moment dat a scos un pistol artizanal şi a tras asupra bărbatului, pe care l-a împuşcat mortal. Agresorul l-a împuşcat apoi pe fiului victimei, pe care l-a rănit, după care a încercat să se sinucidă, potrivit sursei citate.