Pentru că i-a plăcut foarte mult în Iran, Cristian Ivan a scris pe camionul-rulotă cu călătoreşte în lumea întreagă „Iran Is Great” (Iranul e minunat – n.r.). Românul a ajuns la Londra şi a parcat în faţa Muzeului Ştiinţei. Imediat, poliţia antitero a fost alertată în legătură cu un „vehicul suspect”. Muzeul a fost evacuat şi străzile au fost închise timp de două ore, pentru investigaţii, relatează BBC.

Cristian Ivan spune că nu a ştiut că a greşit cu ceva, pentru că agenţii de securitate s-au uitat la el cum parchează lângă alte maşini şi nici nu au spus că ar fi o problemă în momentul în care familia a părăsit vehiculul. Camionul are numere de înmatriculare germane.

„Se pare că au fost nişte anunţuri în Muzeul Ştiinţei prin care era chemat proprietarul camionului cu număr de Germania, dar nu le-am auzit, pentru că eram alături, în Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Fiul meu Lucas are opt ani. Îi plac dinozaurii şi am ales să vizităm mai întâi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Când ne-am întors la camion, am văzut că avea geamurile sparte. M-am întrebat cine ar fi putut s-o facă, dar apoi ni s-a spus că a fost poliţia”, a povestit Cristian. „Am aflat mai târziu de la nişte agenţi de securitate că poliţia a fost îngrijorată din cauza plăcuţelor de înmatriculare străine şi a ceea ce scria pe camion”, a adăugat el.

Digi 24