Cipru şi Rusia au semnat un acord prin care flota rusă primeşte acces în porturile statului membru al Uniunii Europene. Preşedintele cipriot Nicos Anastasiades se află într-o vizită oficială la Moscova, iar Vladimir Putin a menţionat că acordul nu este îndreptat împotriva cuiva. "Legăturile noastre de prietenie nu sunt îndreptate împotriva nimănui", a subliniat Putin.

"Nu cred că ar trebui să provoace îngrijorări undeva. Rusia a obţinut permisiunea ca navele Marinei sale să folosească porturile din întreaga lume pentru a se realimenta şi a fi supuse unor operaţiuni de mentenanţă, acorduri care permit Moscovei să-şi extindă prezenţa militară la nivel global", a adăugat el.

Bineînţeles, cei doi au semnat şi acorduri bilateral şi două memorandumuri, unul cu banca centrală a Rusiei şi altul în domeniul investiţiilor.

Totodată, Putin a menţionat că Rusia se angajează să participe la soluţionarea condlictului dintre ciprioţii greci şi cei turci în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Sursa> Mediafax