Un cetăţean englez în vârstă de 67 de ani, care locuia în Piteşti de mai mulţi ani, a fost reţinut, arestat şi extrădat de către autorităţile române, fiind acuzat de şase infracţiuni de viol şi de 23 de infracţiuni de corupere de minori, fapte comise cu zeci de ani în urmă în Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Poliţia Română, poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Argeş au depistat, în data de 14 ianuarie, un bărbat în vârstă de 67 de ani, cetăţean al Marii Britanii, pe numele căruia autorităţile judiciare britanice au emis un mandat european de arestare şi care fusese dat în urmărire internaţională, fiind acuzat de comiterea a şase infracţiuni de viol şi 23 de infracţiuni de act sexual cu minori şi agresiune sexuală, fapte comise pe teritoriul Marii Britanii, transmite Mediafax.

Bărbatul a fost depistat în Piteşti şi a fost ridicat şi prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti, care au dispus arestarea şi extrădarea acestuia.

Surse apropiate anchetei au declarat că faptele de care este acuzat Kenneth John Hutchinson au avut loc în urmă cu aproximativ 30 de ani pe teritoriul Marii Britanii, iar în toţi aceşti ani bărbatul a reuşit să scape, abia acum autorităţile engleze care au cercetat acest caz strângând toate probele necesare pentru arestarea bărbatului, iar în data de 23 decembrie 2014 Tribunalul din Leicester a emis pe numele acestuia mandat european de arestare.

Între timp, suspectul a plecat din Marea Britanie, iar din 2007 locuieşte în România. De altfel, el a fost depistat în apartamentul unei românce, în Piteşti, unde locuieşte de mai multă vreme.

În perioada de când el se află în România, autorităţile române nu au primit niciodată sesizări privind eventuala încălcare a legilor de către bărbatul din Marea Britanie.

Autorităţile judiciare din România au fost sesizate cu privire la mandatul european de arestare pe numele britanicului în data de 13 ianuarie, el fiind depistat şi ridicat o zi mai târziu. Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Pentru depistarea bărbatului, s-a cooperat cu autorită?ile judiciare britanice prin intermediul Biroului Naţional INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.