67 de percheziţii au loc la această oră în judeţul Bihor. Descinderile au loc la mai multe cabinete medicale şi farmacii, dar şi la Spitalul Municipal dr. Gavril Curteanu din Oradea. Prejudiciul estimat de anchetatori ajunge la 5 milioane de euro. 30 de persoane vor fi aduse la audieri.

Comunicatul DIICOT:

„ În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au  generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) şi a medicamentelor şi materialelor  sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul  în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu  scop curativ  (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi  ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 5 milioane euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.”