Cel puţin 31 de oameni, activişti prorusi, au murit la Odesa într-o clădire incendiată de către susţinători ai Kievului, a anunţat vineri seară Ministerul de Interne din Ucraina, citat de Reuters.

Cel puţin 31 de persoane, susţinători ai Moscovei, au murit, la Odesa, în clădirea „Casei Sindicatelor”, incendată vineri seară de către mai mulţi activişti ucraineni. Conform unui nou bilanţ oferit de Ministerul ucrainean de Interne, numărul persoanelor care au murit în timpul incediului de la „Casa Sindicatelor” este de 31 de oameni. Iniţial, autorităţile au precizat că 38 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile nu au oferit detalii cu privire la modul în care a izbucnit indendiul la clădirea guvernamentală din Odesa. De asemenea, autorităţile din Ucraina au anunţat că alte 50 de persoane au fost rănite la Odesa. Cei care şi-au pierdut viaţa sunt militanţi proruşi, baricadaţi în clădire după ce mai multe persoane proeuropene au incendat corturile stradale ale activiştilor fideli Moscovei.

În încercarea de a se salva, mai multe persoane, blocate în clădire, au încercat să scape sărind pe geamuri de la etaj. Cei care şi-au pierdut viaţa sunt militanţi proruşi, baricadaţi în clădire după ce mai multe persoane proeuropene au incendat corturile activiştilor fideli ai Moscovei. Posturile de televiziune locale prezintă imagini cu numeroase trupuri neînsufleţite din interiorul clădirii sau cu oameni răniţi. Potrivit unui prim bilanţ, 30 dintre persoanele care au murit au fost intoxicate cu monoxid de carbon, iar alţi 8 oameni şi-au pierdut viaţa după ce au sărit pe fereastră de la etaj.