Magistraţii ÎCCJ au decis, joi, să-l condamne pe parlamentarul PP-DD la trei ani de închisoare cu executare. Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual. El e acuzat că a primit mită de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a-i elibera autorizaţia de construcţie pentru un nou magazin şi pentru racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova, unde Solomon era, la acea vreme, primar. Decizia nu este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei a dispus condamnarea fostului primar şi la un an de închisoare pentru fals intelectual, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.

Tot în cazul lui Solomon, instanţa a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentând suma luată de acesta drept mită. Solomon a petrecut şase luni în arest preventiv, în perioada martie-septembrie 2010.
Antonie Solomon a fost primar al Craiovei in perioada 2004-2012. Fost membru PSD, PDL, UNPR, el este acum senator PP-DD de Dolj.