Cristiano Ronaldo este recunoscut atât în Portugalia, cât şi în Spania, pentru actele de caritate pe care le face frecvent. Salariul generos încasat la Real Madrid îi permite golgheterului lusitan să facă gesturi deosebite, care îi evidenţiază generozitatea.

Recent, starul de la Real Madrid a fost solicitat de doi părinţi din Spania, care l-au rugat să ofere o pereche de ghete semnate pentru copilul familiei, Erik Ortiz Cruz, în vârstă de numai 10 luni. Micuţul suferă de displazie corticală, o afecţiune cerebrală care poate cauza leziuni letale.

Citat de Digi Sport, AS notează că familia lui Erik l-a rugat pe Ronaldo să-şi pună ghetele la dispoziţie pentru o licitaţie deschisă, în condiţiile în care puştiul are nevoie de o operaţie de 60.000 de euro, care ar urma să-i elimine din creier partea afectată. Conform calculelor presei, şi tratamentul de după operaţie ar urma să coste în jur de 10.000 de euro.

Ronaldo a decis, însă, că poate face mai mult pentru Erik Ortiz. El a luat imediat legătura cu părţinii acestuia.

„Demaraţi imediat procedurile pentru operaţia micuţului. Voi suporta toate costurile fără să fie nevoie să mai apelaţi la altcineva. Cel mai important acum este ca Erik să se facă bine”, le-a transmis Cristiano Ronaldo părinţilor copilului.

Gestul i-a făcut pe ziariştii englezi să sublinieze un fapt inedit: „Pentru un tip care şi-a construit un muzeu dedicat lui, Ronaldo pare remarcabil de ancorat în realitate şi în problemele concrete ale oamenilor obişnuiţi”.

În 2012, CR7 a plătit tratamentul unui copil de 9 ani, bolnav de cancer. Totodată, portughezul sponsorizează mai multe fundaţii de binefacere, dedicate îngrijirii copiilor bolnavi.