Coreea de Nord nu va fi prezentă la cea de-a XXII-a ediţie a JO de iarnă, care va avea loc la Soci (în Rusia) în perioada 7 - 23 februarie, fiind pentru prima oară în ultimii 12 ani când această ţară va lipsi de la Olimpiada albă, a anunţat marţi agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Un oficial al Comitetului Internaţional Olimpic a precizat că niciun sportiv nord-coreean nu a reuşit să se califice la JO 2014 şi nici nu a primit vreun „wild-card“ special pentru această competiţie, acordat de federaţiile sportive internaţionale.
Pe pagina oficială Soci-2014, Coreea de Nord figurează ca ţară participantă, dar la secţiunea rezervată sportivilor nu apare niciun nume, însă organizatorii au precizat că listele nu sunt definitive până pe 5 februarie.
În orice caz, Yonhap citează surse de la Moscova care asigură că autorităţile de la Phenian intenţionează să-l trimit la ceremonia de deschidere pe preşedintele Parlamentului nord-coreean, Kim Yong-nam, chiar dacă nu va participa niciun sportiv din ţara sa.