Poliţia din Londra îi avertizează pe hoţii de buzunare într-una dintre cele două  limbi pe care aceştia le înţeleg: româna. Cealaltă nu este engleza şi, oricum, ar fi imposibil. Singurele probleme sunt că mesajul este scris şi că, oricum, cei cărora le este adresat nu dau doi bani pe el, chiar dacă ştiu să citească!  În Covent Garden au fost amplasate pancarte în acest sens, acum, când începe goana după cumpărăturile de Crăciun. Jumătate dintre hoţii de buzunare prinşi în metrou anul acesta erau din România, scrie The Daily Mail în ediţia online.

Semnele – nişte pancarte galbene pe care scrie „Ofiţeri de poliţie în civil operază în această zonă” - au fost amplasate chiar de Poliţia Metropolitană în zonele comerciale aglomerate. Este pentru prima oară când forţele de ordine amplasează semne de avertizare de acest gen în limba română, notează tabloidul.

Covent Garden este la circa 1,5 km depărtare de Hyde Park Corner – o zonă renumită pentru zecile de persoane fără adăpost venite din România.