Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat marţi că va anula evenimentele programate pentru sărbătorirea a 60 de ani de la înfiinţarea sa, în 1955, după tragedia care a implicat un avion al companiei sale low cost, Germanwings, în Alpii francezi.

"Din respect faţă de victimele zborului 4U 9525, Lufthansa anulează ceremoniile planificate pentru 15 aprilie, la aniversarea a 60 de ani de existenţă", arată un comunicat publicat pe site-ul companiei, relatează portalul TheLocal.de.

În schimb, aceasta va participa la ziua naţională de doliu din 17 aprilie organizată la Catedrala din Koln, unde vor fi prezenţi şi rudele şi prietenii celor decedaţi.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână în Alpii francezi, provocând moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord. Anchetatorii care analizează posibilele cauze ale acestei tragedii se concentrează pe ipoteza potrivit căreia copilotul în vârstă de 27 de ani Andreas Lubitz ar fi provocat intenţionat prăbuşirea aeronavei.