Sorin Oprescu suferă de 12 boli şi este suspectat de cancer pulmonar, se arată în raportul medicilor de la Spitalul Universitar. Avocatul primarului suspendat al Capitalei a declarat la Antena 3 că starea de sănătate a lui Oprescu s-a deteriorat în ultima perioadă din cauza stresului şi a nerespectării tratamentelor şi a regimului alimentar.  În plus, Viorel Mocanu a declarat că Oprescu trebuie să facă mai multe investigaţii şi ar trebui internat într-o altă clinică.
Sorin Oprescu nu doreşte ca raportul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat că în document se menţionează cele 12 afecţiuni de care suferă primarul suspendat al Capitalei. 
Avocatul Viorel Mocanu a declarat că nu poate infirma, dar nici confirma suspiciunea de cancer pulmonar de care ar suferi Sorin Oprescu.
Apărătorul lui Sorin Oprescu mai spune ca investigatiile nu pot fi facute la Spitalul Univesitar si cel mai probabil acesta va trebui internat intr-o alta clinica. Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat al capitalei. Decizia nu este definitivă.