Un angajat al Victoriabank a fost împuşcat mortal, vineri seară, în jurul orei 22.00. Alţi doi angajaţi din cadrul instituţie a fost răniţi grav, după un atac armat în momentul în care cei trei au ridicat încasările de la filiala băncii din cadrul magazinului Metro din Chişinău.

Potrivit realitatea.md, unul dintre automobilele folosite de atacatori, un Volvo cu numărul de înmatriculare GEAV 129 ar fi fost descoperit la Durleşti. Cea de-a doua maşină implicată este o Skoda Fabia, de culoare gri, cu numerele de înmatriculare CRH 876 şi în ea s-ar afla persoane înarmate.

Poliţia caută acum mai multe automobile care au fost văzute pe camerele video de la Metro. Totodată traseele de ieşire din capitală, în special cele spre sudul ţării, cât şi spre regiunea transnistreană, sunt intens păzite de patrule, iar toate maşinile suspecte – verificate.

Atacatorii de la Metro au furat circa 500.000 de lei de la incasatori.

Potrivit medicilor de la Urgenţă ambii angajaţi ai băncii sunt în viaţă. Un bărbat este în stare gravă, iar celălalt are o plagă la braţ. Medicii încearcă să salveze viaţa bărbatului rănit grav, dar se arată sceptici în ce privesc şansele de viaţă ale acestuia.