O imagine care surprinde momentul în care teroristul sirian s-a aruncat în aer într-o zonă turistică din Istanbul a fost difuzată pe site-uri ale presei turce, deşi autenticitatea fotografiei nu a fost confirmată oficial, informează Daily Mail.

Imaginea pare să surprindă momentul în care un membru al reţelei teroriste Stat Islamic s-a aruncat în aer într-o zonă turistică din Istanbul, atentat soldat cu moartea a zece persoane şi rănirea altor cinci. Deflagraţia a avut loc în dreptul unui obelisc de origine egipteană unde erau adunaţi sute de turişti.

Imaginea nu a fost autentificată de autorităţile turce.

Turcia este hotărâtă să lupte împotriva grupării jihadiste până când aceasta nu va mai reprezenta "o ameninţare" pentru ţara sa sau pentru lume, a declarat Davutoglu.

Autorităţile turce afirmă că un cetăţean sirian în vârstă de 28 de ani a comis marţi atacul din cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, un important centru turistic.

Premierul turc Ahmet Davutoglu afirmă că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul, soldat cu zece morţi, majoritatea turişti germani, relatează AP în pagina electronică

Mediafax