Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, propune demiterea şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Viorel Jianu, şi înlocuirea prefectului, Radu Volcinschi, din cauza modului în care a fost gestionată criza elicopterului prăbuşit luni în lacul Siutghiol.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a prezentat, marţi, filmul evenimentelor în cazul accidentului de elicopter şi a precizat că elicopterul nu era prevăzut cu balize şi nu îndeplinea condiţiile pentru navigarea pe mare.

În condiţiile de mediu date, o persoană ar fi putut supravieţui conştient 12 minute în apele reci ale lacului, iar durata maximă de supravieţuire ar fi fost de 20 de minute.

Primul apel la 112 a fost primit la ora 16:11, prima ambulanţă a sosit la 16:17, în timp ce ambarcaţiunea solicitată Căpităniei Midia a ajuns la 16:29. La 16.31 a ajuns la faţa locului prima barcă pneumatică, dar motorul acesteia nu a pornit la cheie, ci la sfoară şi au fost folosite vâsle, a comunicat purtătorul de cuvânt al MAI.

Digi24