Trei mineri de la Mina Lupeni au fost daţi dispăruţi după ce s-a surpat tavanul abatajului în care lucrau, iar la ora transmiterii acestei ştiri echipele de salvatori intervin la faţa locului. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că la momentul incidentului în galeria respectivă se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să se salveze. Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că există indicii că cei trei mineri surprinşi ar fi în viaţă, el precizând că există în continuare pericolul surpării.

Operaţiunea de salvare la Mina Lupeni - unde trei mineri sunt daţi dispăruţi - continuă, însă există în continuare pericolul surpării, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely.


Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că există indicii că cei trei mineri surprinşi în subteran la Mina Lupeni ar fi în viaţă şi că operaţiunea de salvare a lor continuă.

”Operaţiunea de degajare a surpării continuă. Deja există semne că cei trei mineri sunt în viaţă, se aud zgomote şi voci. Se intervine în acest moment şi se caută să se ajungă pe calea cea mai scurtă. Personal, sper că într-o oră să se rezolve chestiunea aceasta. Ceea ce este important de spus este că există pericolul surpării în continuare”, a declarat prefectul Fabius-Tiberiu Kiszely.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că la locul incidentului se execurau lucrări de consolidare.

”Din câte am înţeles, acolo unde a avut loc surparea erau nişte lucrări de susţinere, de consolidare. La asta se lucra”, a declarat prefectul.

El a mai spus că la Mina Lupeni urmează să sosească şi un elicopter SMURD.