Peste 100 de poliţişti de la Poliţia Capitalei efectuează, joi, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune în domeniul comerţului cu autoturisme cu un prejudiciu estimat la 1,4 milioane de lei.

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 40 de mandate de percheziţie şi 20 de mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale atât prin refuzul nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale cât şi prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, activitate ilicită desfăşurată în domeniul comerţului cu autoturisme", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis joi AGERPRES.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 2.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

AGERPRES