Ministerul de Externe a transmis o atenţionare de călătorie pentru Japonia ca urmare a intensificării mişcărilor seismice în zona vulcanului Aso (insula Kyushu)

MAE precizează într-un comunicat transmis joi Agenţia Naţională de Meteorologie din Japonia a semnalat, începând cu data de 25 noiembrie 2014, intrarea în erupţie a vulcanului Aso, situat în prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu.

"Totuşi, mişcările seismice sunt de intensitate redusă şi nu există indicii majore care să sugereze o erupţie importantă. Autorităţile japoneze au emis o alertă de nivelul 2, ceea ce înseamnă că este interzisă apropierea la mai puţin de un kilometru de crater. Scara de avertizare pentru activitatea vulcanică are trepte de la 1 la 5, ultimul nivel necesitând evacuarea populaţiei din împrejurimi", se arată în comunicatul citat.

Ministerul recomandă cetăţenilor români aflaţi în Japonia, precum şi celor care tranzitează acest stat, să respecte instrucţiunile emise de către autorităţile nipone şi să se informeze din timp asupra condiţiilor de călătorie, consultând atât web site-ul www.mae.ro, cât şi web site-ul Agenţiei de Meteorologie din Japonia www.jma.go.jp.