Copilul de doi ani căzut într-un puţ la o adâncime de 16 metri, într-o gospodărie din judeţul Teleorman, şi scos la suprafaţă de către echipele de intervenţie după mai mult de zece ore este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, iar starea sa este gravă, însă stabilă, scrie news.ro
Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat că băieţelul de un an de şi nouă luni a fost adus în stare critică, intubat şi ventilat mecanic.
Potrivit acesteia, copilul a făcut şi un stop cardiac şi a avut nevoie de manevre de resuscitare.
Medicii l-au diagnosticat cu cu hipotermie severă şi l-au internat la secţia de terapie intensivă, fiindu-i administrată perfuzie de rehidratare şi fiind pus pe ”suport ventilator”.
”Copilul este acum în stare stabilă”, a mai spus Raluca Alexandru.
Elicoperul SMURD care l-a preluat de copil a aterizat, marţi, în jurul orei 23.30, pe Aeroportul Băneasa, de unde băieţelul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.
Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie din puţul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de zece ore. El a fost scos teafăr şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că băieţelul de doi ani a stat cu jumătate din corp în apă.
Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri - pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut succes.
Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.
Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunţa că un copil mic a căzut într-un puţ cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost făcut în jurul orei 11.00, primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale, precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov.