Peste 1,7 milioane de bucureşteni nu au apă caldă de două zile şi nici speranţe că problema va fi rezolvată în acest sfârşit de săptămână. De vină pentru această situaţie ar fi neînţelegerile dintre RADET şi ELCEN, mai exact datoriile de circa 88,8 milioane de lei pe care regia le are faţă de Electrocentrale Bucureşti.

Bucureştenii racordaţi la RADET nu au, în acest moment, apă caldă. Reprezentanţii companiei susţin că de vină ar fi temperatura scăzută a agentului termic primit de regie de la ELCEN, companie care are de recuperat de la distribuitorul de energie termică suma de 88,8 milioane de lei. Din cauza acestor datorii, ELCEN are la rândul său probleme cu furnizorii de gaze naturale care ar fi redus cotele distribuite către CET-uri.

"Într-adevăr, primesc apă caldă la o temperatură mult scăzută. Noi primim apă la o temperatură de 50 de grade la agentul termic, iar cu această temperatură nu se poate prepara apa caldă. Ca să putem livra apă caldă la temperaturi între 50 şi 55 de grade trebuie să fie de cel puţin 80 de grade", a explicat Ioana Stoica, lider de sindicat RADET, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Stoica spune că problema nu are cum să fie remediată mai devreme de luni. Ea le recomandă bucureştenilor să oprească apa caldă, pentru a nu plăti apa călâie pe care o primesc la preţ de apă caldă. Lidera de sindicat a precizat că RADET nu poate plăti datoriile deoarece nu a primit subvenţia de la primărie.