O navă de război canadiană a ajuns în România. Este vorba de fregata Toronto, una din cele patru nave trimise de Alianţa Nord Atlantică la exerciţiul militar Sea Breeze 2014. De numele fregatei canadiene se leagă un incident petrecut în timpul exerciţiului internaţional. A fost survolată la joasă înălţime de două avioane militare ruseşti şi era cât pe ce să fie lovită de o rachetă ucraineană scăpată de sub control.

Fregata Toronto este pregătită, în orice moment, să facă faţă oricărui tip de atac. Armamentul cu care a fost dotată fregata este de ultima generatie. Tunul antiaerian poate trage 200 de focuri pe minut. Are o rază de acţiune de până la 10 kilometri şi, alături de sistemul de rachete, face parte din cea mai importantă grupare de apărare sau atac de pe navă.

Din dotarea navei face parte şi cel mai mare elicopter care deserveşte o fregată. Este botezat "Raptor", după o specie de dinozaur extrem de rapidă.

Exerciţiul Sea Breeze-2014 se desfăşoară sub comanda NATO şi are ca obiectiv realizarea de antrenamente pentru stabilirea şi menţinerea securităţii navigaţiei într-o zonă de criză.