Procurorii DNA au extins şi la sediul Complexului Energetic Hunedoara, din Petroşani, percheziţiile începute, vineri dimineaţă, la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la firme din judeţele Hunedoara şi Maramureş, printre care şi Termogaz, într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, procurorii DNA au extins şi la sediul Complexului Energetic (CEH) Hunedoara, din Petroşani, percheziţiile începute, vineri dimineaţă, la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la firme din judeţele Hunedoara şi Maramureş, printre care şi Termogaz, într-un dosar care vizează fapte de corupţie, în legătură cu contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare, scrie MEDIAFAX.

Sursele citate susţin că procurorii sunt însoţiţi de mascaţi de la Trupele Speciale ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, iar la ora transmiterii acestei ştiri fac percheziţii în mai multe birouri din sediul Complexului Energetic Hunedoara.

Aceleaşi surse susţin că ar fi vizate, în special, contractele privind importurile de cărbune.

De asemenea, percheziţiile ar avea legătură cu verificările făcute la CEH, în luna mai, de către Corpul de Control al Ministerului Energiei, mai susţin sursele din cadrul anchetei.

Procurorii DNA fac percheziţii, vineri, la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la firme din judeţele Hunedoara şi Maramureş, printre care şi Termogaz, într-un dosar care vizează fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2011 - 2015, în legătură cu contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În această cauză, procurorii fac nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţele Hunedoara şi Maramureş, din care una este la sediul unei instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Administraţia Finanţelor Publice Deva. De asemenea, printre firmele percheziţionate este şi Termogaz din judeţul Hunedoara.

Ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare, au mai spus sursele citate.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.