Poliţiştii prahoveni efectuează 15 percheziţii pentru probarea activităţii ilicite a membrilor unei grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic. De asemenea, tot 15 persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Prahova, pentru audieri.

La acţiune participă poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, din Urlaţi, Blejoi, Cocorăştii Colţ, Valea Călugărească, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.J.P. Prahova. La aceste percheziţii participă şi jandarmi din cadrul I.J.J. Prahova şi Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

Dintre cele 15 percheziţii, 13 se desfăşoară în comunele Bărcăneşti, Brazi şi Sângeru, judeţul Prahova, iar două în judeţul Ilfov.

Percheziţiile sunt efectuate la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova, precum şi în judeţele limitrofe.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a 15 persoane, dintre care 9 bănuite în cauză, pentru a fi conduse la sediul I.J.P Prahova, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională estimat până în prezent este de 100.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.