Dacă vechile reguli de securitate aeriană vi se păreau absurde, inseamnă că nu le-aţi văzut incă pe cele noi. Oficialii americani vor sa interzică accesul in avion cu telefoane sau tablete complet descărcate.

Nu este un zvon, ci sunt chiar noile reguli pe care Administratia pentru Siguranta Transporturilor din SUA (TSA) vrea sa le introduca pe mai mult aeroporturi din afara tarii pentru zborurile catre America. Masurile au fost luate de Secretarul pentru Siguranta Interna Jeh Johnson in urma evaluarii “evolutiilor mediului global de amenintari” si constau in interdictia de a urca la bordul aeronavelor cu destinatia SUA cu aparate electronice care nu pornesc, potrivit declaratiilor inaltului oficial.

In timpul controlului de securitate al bagajelor, agentii pot sa le ceara pasagerilor sa isi porneasca aparatele electronice, inclusiv telefoanele. Aparatele descarcate nu vor fi permise la bordul aeronavelor iar pasagerii care detin astfel de aparate in bagaje ar putea fi supusi unor controale suplimentare”, se arata in comunicatul TSA.

Potrivit QZ, motivul ar putea fi acela ca oficialii americani se tem ca teroristii ar putea ascunde materiale explozibile sau arme in carcasele smartphone-urilor si tabletelor. Pe de alta parte, dat fiind cat de rapid se descarca bateria acestor dispozitive, multi pasageri risca sa se trezeasca intr-o situatie neplacută.

SURSA: ProTV