Deputatul PMP Florin Popescu a fost trimis vineri în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform comunicatului de presă dat publicităţii vineri de DNA, Popescu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Popescu, căruia colegii săi parlamentari au refuzat să îi ridice imunitatea, este acuzat de DNA că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012. Conform procurorilor anticorupţie, Popescu ar fi cerut administratorului unei firme în jur 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Din comunicatul de presă dat de DNA reiese că administratorului firmei care i-a livrat lui Popescu cele aproape 70 de tone de carne de pui i s-ar fi transmis, în martie 2012, printr-un intermediar, "că se aproprie alegerile locale şi trebuie să dea, filialelor locale ale partidelor politice importante, câte 250.000 euro."

La data de 25.04.2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile, ce aparţin lui Popescu, iar dosarul acestuia a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii, dispuse în cauză.

Deputatul a fost trimis în judecată sub control judiciar, după ce colegii săi parlamentari au votat la finele lunii mai împotriva încuviinţării cererii de arestare preventivă a acestuia.