Două persoane au fost arestate preventiv în dosarul de trafic de droguri în licee. Măsura a fost luată după ce ieri au avut loc noi percheziţii domiciliare. Poliţiştii au găsit droguri în locuinţe ale elevilor.

 

Şapte persoane au fost audiate după percheziţiile de marţi.

 

Faţă de două, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă. Faţă de alte cinci persoane s-a luat măsura controlului judiciar, măsură contestată de procurorii DIICOT, care coordonează ancheta.

 

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunţitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM şi suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri. 

 

Procurorii susţin că, din anul 2022, membrii grupului au vândut droguri de mare risc şi de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro