Medicul Virgil Musta a postat pe pagina sa de Facebook o serie de recomandări pentru pacienţii care prezintă simptome uşoare de COVID-19, aşa încât să nu se aglomereze inutil spitalele.

 

Spitalele sunt supraaglomerate şi medicii abia fac faţă solicitărilor şi acest lucru se întâmplă pentru că, odată depistaţi pozitivi la COVID-19, mulţi oameni dau fuga la spital, chiar dacă nu prezintă simptome ale bolii.

 

Dr. Virgil Musta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le-a spus urmăritorilor că este bine ca atunci când prezintă chiar şi un simptom al virusului să contacteze imediat medicul de familie şi să se izoleze, acolo unde vor sta mai multe zile pentru a vedea dacă situaţia se agravează sau nu.

 

În cazul în care are COVID-19 şi simptomele sunt mai multe decât evidente e foarte bine să fie tot timpul în contact cu medicul de familie şi să respecte toate recomandările acestuia pentru a nu ajunge în situaţia în care să ajungă la spital, deoarece situaţia este îngrijorătoare în unităţile medicale.

 

'La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu, urmăriţi evoluţia şi discutaţi permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu; Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă.', a spus Virgil Musta pe Facebook.

 

Când trebuie să meargă la spital cei depistaţi cu COVID-19

 

Medicul Virgil Musta a ţinut să precizeze că doar în cazul în care situaţia se înrăutăţeşte trebuie ca pacienţi să se prezinte la spital imediat şi să nu aştepte ca boala să evolueze şi mai mult. În cazul problemelor de respiraţie trebuie să meargă cât mai repede la unităţile medicale, acolo unde vor fi internaţi la secţia de ATI pentru a putea să primească oxigen.

 

„Următoarele semne trebuie să vă facă să solicitaţi imediat evaluare în spital, pentru că pot anunţa o evoluţie posibil severă a boli: febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer.

 

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, nu staţi acasă până nu mai puteţi respira sau până aveţi dificultate mare în respiraţie, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiţi şi mai prudenţi!', a mai scris Virgil Musta.

 

 

 

 

 

Sursa: www.viva.ro