Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre hotărârea de guvern privind alocaţia de transport pentru elevi, că va intra cât mai curând în şedinţa de Guvern, spre aprobare. El a menţionat că, prin proiect, elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, indiferent de ciclu, că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceal, beneficiază de o alocaţie lunară, sub forma unei sume forfetare, pentru transport, anunţă news.ro.

 

”Vom avea o alocaţie pentru transport, constând într-o sumă forfetară în funcţie de distanţa de acasă la şcoală”, a spus Florian Lixandru.

 

Întrebat unde se află blocajul în adoptarea acestei măsuri, ţinând cont că a trecut o lună de la începutul anului şcolar, secretarul de stat a arătat că ”o să se rezolve”.

 

”Există pe traseu un proiect de hotărâre de Guvern prin care practic elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, indiferent de ciclu, că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceal, beneficiază de o alocaţie lunară, sub forma unei sume forfetare, de 60 de lei pentru primii 3 km şi încă 6 lei pentru fiecare km în plus, o sumă care poate fi solicitată şi în avans, sumă care poate fi suplimentată până la 100%, în cazul în care aducem documente justificative şi această sumă nu acoperăm practic valoarea abonamentelor”, a spus secretarul de stat Lixandru.

 

El a precizat că Hotărârea va intra în prima şedinţă de guvern.

 

”Urma să intre în această săptămână, dar având în vedere schimbările, mergem pe circuit, schimbăm numele ministrului. În cel mai scurt timp hotărârea va intra în şedinţa de Guvern şi va fi aprobată şi pusă în aplicare”, a mai spus el.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro