Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a convocat inspectorii şcolari din toate judeţele pentru a pune la punct strategia pentru sezonul rece. Cîmpeanu dă asigurări că toate şcolile vor funcţiona, iar dacă vor avea probleme cu plata facturilor la energie, atunci Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ.

 

”Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece!

 

Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece.

 

Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.

 

În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ.

 

Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie.

 

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

 

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

 

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”, scrie Sorin Cîmpeanu.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro