Doar 27 % dintre ele s-au înregistrat pe platforma ghişeul.ro.

 

Rezultate îngrijorătoare. Doar un sfert dintre primăriile din mediul rural sunt înregistrate în platforma ghişeul.ro, în timp ce 80% dintre oraşele mari şi 99% dintre municipii au realizat procedura, a comunicat Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID). Potrivit datelor Ghişeul.ro, peste 1100 de instituţii din administraţia centrală şi locală sunt înregistrate în platformă, dintre care 99% dintre municipii şi peste 80% dintre oraşele mari. Nu acelaşi lucru se poate spune despre oraşele mici şi comune, doar 27% dintre UAT-urile din mediul rural  fiind înregistrate, a comunicat MCID, potrivit stiripesurse.ro.

 

Primăriile, sprijinite financiar pentru a se înregistra pe platformă

 

 Potrivit reprezentanţii ministerului, deşi PNRR nu include proiecte de înregistrare pe platformă, MCID vrea să aloce resurse proprii pentru procedurile de transformare digitală la nivel local, pentru creşterea competenţelor digitale şi facilitarea serviciilor publice digitale. MCID şi Autoritatea pentru Digitalizarea României au derulat mai multe campanii de informare a primăriilor privind obligaţia legală de a se înregistra în Ghişeul.ro, dar şi beneficiile pentru cetăţeni.

 

„Este evident că aceste eforturi trebuie continuate şi, în acest sens, am creat o echipă dedicată în minister, ce are ca prioritate susţinerea administraţiilor locale pentru a adopta soluţiile digitale. Sunt situaţii în care principala problemă sunt costurile, în alte cazuri lipsesc competenţele digitale. Identificăm în acest moment, toate nevoile specifice şi foarte curând vom anunţa un plan de acţiune”, a declarat  ministrul Sebastian Burduja.

 

 

 

Sursa: www.hashtagnews.ro