Florian Walter, acţionarul principal al companiei de salubrizare ROMPREST şi fost finanţator al echipei Petrolul Ploieşti, dat în urmărire internaţională încă din 19 mai, a obţinut pe 13 iulie drept de rezidenţă în Dubai, scrie enational.ro. Walter a confirmat informaţia pentru sursa menţionată.

Florian Walter este dat în urmărire internaţională din 19 mai, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Omul de afaceri era căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.

Walter căutat de DIICOT Ploieşti într-un dosar de spălare de bani era dat de autorităţile din România ca fiind identificat în Cuba sau în Columbia şi că va fi extrădat rapid.

Patronul companiei ROMPREST a povestit că locuieşte într-un apartament din Dubai. De la peste 3.000 de kilometri distanţă de ţară, patronul firmei de salubrizare a lansat câteva acuzaţii dure. El a afirmat că s-a atentat la viaţa sa: “Au vrut să mă omoare! Puteam să fiu mort la ora asta!”, le-a spus reporterilor, la telefon, Florian Walter.

Walter a susţinut că nu a fost prevenit de nimeni pentru a pleca din ţară şi a evitat să confirme sau să infirme ţările în care procurorii anunţau că a fost reperat. El a anunţat că nu se va întoarce prea curând: “Nu pot să vin în România! De ce să mor în România?. Sper doar ca, după atâtea luni, să pot să-mi văd şi eu fiica”.

In varsta de 52 de ani, Florian Walter a efectuat 7 zile de arest în Dubai şi se află acum sub control judiciar. Dar...luni, 13 iulie, omul de afaceri a primit o veste incredibilă din partea autorităţilor din Emiratele Arabe. Departamentul de Imigrare din Dubai tocmai i-a eliberat milionarului viza de rezidenţa EAU. Cu acest act dobândit intr-o zi cu ghinion, va fi greu pentru procurorii de la Bucureşti să-l audieze prea curând pe Florian Walter: afaceristul nu va putea fi extradat in Romania!

SURSA: Stiripesurse.ro