Jumătate din magazinele dintr-un oraş din România au fost închise după o decizie a inspectorilor ANPC. ,,Una dintre locaţii nu fusese verificată de 27 de ani”, a spus unul din specialişti. Inspectorii au găsit acolo alimente ţinute în condiţii insalubre, dar şi o serie gravă de nereguli la unele din produsele vândute. În total, au fost date 150 de amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei, iar 44 dintre cele 89 de magazine verificate de ANPC au fost închise.

 

Jumătate din magazinele din Giurgiu au fost închise în urma unei inspecţii. Specialiştii ANPC au găsit aici alimente ţinute în condiţii insalubre şi nereguli grave la unele dintre produsele vândute.

 

Nu mai puţin de 150 de amenzi în valoare de peste 1.5 milioane de lei au fost date, iar 44 din cele 89 de magazine verificate de ANPC au fost închise.

 

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a dezvăluit cum s-a desfăşurat acţiunea de amploare a inspectorilor ANPC, în cele trei zile de verificări.

 

,,Cel mai important lucru este acela că noi am primit aceste informaţii”

Cel din urmă a susţinut cele mai multe magazine sunt închise până la remedierea deficienţelor.

 

,,Cele mai multe sunt închise până la remedierea deficienţelor, ceea ce înseamnă, pentru cel puţin câteva dintre ele, o perioadă destul de lungă, având în vedere că întregul ansamblu ar necesita renovări substanţiale şi dotări corespunzătoare, pentru că vitrinele cred că au fost achiziţionate undeva la începutul anilor ’90, conform aspectului şi stării de degradare pe care noi am constat-o acolo.

 

Cred că cel mai important lucru este acela că noi am primit aceste informaţii, în mediul online, de la cetăţenii din judeţul Giurgiu. Ne-am dat seama că acolo ceva nu funcţionează aşa cum ar trebui, inclusiv colectivul nostru de acolo trece printr-o fază de reevaluare.

 

Am înlocuit conducerea comisariatului, pentru că una dintre locaţii nu fusese verificată de aproape 27 de ani, cu toate că era una dintre locaţiile principale. Şi aici mă refer la o unitate de alimentaţie publică”, a susţinut acesta la Antena 3.

 

De asemenea, director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC a făcut o serie de postări pe pagina sa de Facebook unde a prezentat imagini cu spaţiile de depozitare găsite, produse expirate depozitate la temperaturi ridicate, cu mult peste temperaturile prevăzute de producător.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro