Un turist a fost pus să plătească separat gheaţa din paharul cu suc. Întâmplarea incredibilă a avut loc în staţiunea Mamaia. Cât l-a costat nota de plată pentru că turistul a vrut o băutură rece, vedeţi în rândurile de mai jos.

 

Turist pus să-şi plătească gheaţa din pahar. Totul a avut loc într-o staţiune de pe litoralul românesc

La sfârşitul săptămânii trecute, pe reţelele sociale au apărut mai multe fotografii cu bonuri fiscale de la un bar din Mamaia care a luat bani clienţilor săi inclusiv pentru gheaţa din pahare.

 

Astfel, turistul a comandat o băutură carbogazoasă şi a plătit pentru o sticlă de 0.5 l un preţ de 10 lei. Culmea este că preţul pentru gheaţa din pahar a reprezentat 30% din preţul băuturii, adică 3 lei pentru 200 de grame de gheaţă.

 

Mamaia, o staţiune scumpă

De asemenea, este incredibil cât costă o porţie de sarmale sau o ciorbă pe litoralul românesc, respectiv în staţiunea Mamaia. Preţurile sunt exorbitante pe litoralul românesc, astfel că Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat şi a început să analizeze preţurile uriaşe din staţiunea Mamaia.

 

Staţiunea Mamaia nu s-a dezis şi a rămas şi în acest an cea mai scumpă de pe întreg litoralul românesc, atât la preţurile pentru cazare, dar şi la sumele plătite pentru a lua masa într-un restaurant.

 

Cât costă o ciorbă de burtă în Mamaia

Astfel, pentru o ciorbă de burtă la un restaurant din Mamaia turiştii plătesc 32 de lei, în timp ce o porţie de sărmăluţe cu mămăliguţă costă nu mai puţin de 49 de lei. Reacţiile internauţilor nu au întârziat să apară când au văzut preţurile astronomice practicate în acel restaurant. „Îmi place ca şi ei se miră. Au pus 3 semne de exclamare”, scrie o utilizatoare, în timp ce altcineva spune „cu 32 de lei faci o oală plină cu ciorbă de burtă”.

 

De asemenea, la un celebru restaurant din zona „Butoaie”, un şniţel vienez costă 89 de lei, iar o porţie de cartofi pai ajunge să coste cât un săcotei de cartofi, adică 14 lei. În total, ar trebui să achitaţi la final 101 lei, potrivit gândul.ro.

 

Cât este ciorba la împinge tava

Turiştii care vor să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să ştie că la „împinge tava” aceasta costă nici mai mult, nici mai puţin de 20 de lei. Pe de altă parte, patronii de restaurante spun că sunt şi locaţii cu preţuri decente în Mamaia.

 

„Cred că românii trebuie informaţi că există şi terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei şi o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt preţuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanţă”, spune un patron de terasă din staţiunea Mamaia.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro