Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au trecut prin boală sau au un test negativ pot accesa, începând de azi portalul Certificat-Covid.gov.ro, pentru obţinerea certificatelor digitale europene.

 

“Interfaţa aplicaţiei este intuitivă, iar în mai puţin de 10 paşi, poate fi obţinut certificatul. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcţie de numărul de solicitări”, a precizat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, într-un comunicat.

 

Documentul este gratuit, iar în momentul generării acestuia persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinţilor.

 

Până pe 12 august, certificatul va putea fi folosit în paralel cu adeverinţele de vaccinare. Pentru cei care s-au vaccinat, certificatul digital este valabil un an, în cazul celor care au trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la primul test pozitiv, iar pentru cei cu un test negativ, valabilitatea este de 24 sau de 72 de ore, în funcţie de testul efectuat.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro