În războiul din Ucraina a murit încă un militar ucrainean de origine română. Este vorba despre Denis Moraraş de 33 de ani, originar din suburbia Roşa Stânca a oraşului Cernăuţi, informează bucpress.eu.

 

Despre decesul acestuia a comunicat administraţia Liceului Nr.6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuţi, instituţie de învăţământ pe care o absolvise Denis.

 

„A plecat în eternitate la vârsta de 33 ani… În luptele împotriva agresorului rus şi-a dat viaţa românul din Cernăuţi (suburbia Roşa Stânca), fostul absolvent al instituţiei noastre de învăţământ Denis Moraraş. Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude şi toţi acei ce l-au cunoscut. Luminoasă îi este amintirea, eternă — fapta lui eroică. Administraţia liceului Alexandru cel Bun, cadrele didactice, părinţii şi elevii exprimă sincere condoleanţe familiei şi rudelor îndurerate”, se spune în comunicatul liceului publicat pe Facebook.

 

Denis Moraraş va fi condus pe ultimul drum vineri, 10 iunie, la orele 12.00. Eroul va fi înmormântat pe Aleea Gloriei din Cimitirul Central al oraşului Cernăuţi (Hodilău).

 

Nu este primul mort de origine română

În luptele din estul Ucrainei au murit mai mulţi soldaţi de origine română din regiunea Cernăuţi. Pe 1 iunie, autorităţile locale au anunţat moartea altor doi români, Dumitru Cojocaru din satul Molniţa, comuna Herţa şi Andrei Rusu din satul Draniţa, comuna Mămăliga.

 

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro