Politologul Serghei Markov a dezvăluit pentru un ziar rusesc despre planurile pe care România le are cu regiunea separatistă Transnistria. Potrivit fostului consilier al lui Vladimir Putin, ţara noastră este susţinută de NATO şi armata ucraineană pentru a ataca Transnistriei. Expertul a avertizat, de asemenea, unde a fost dislocate armata română şi ce alte ofensive mai are în plan.

 

De cine ar fi susţinută  România pentru a ataca Republica Moldova?

Vicepreşedintele Forumului public rus pentru afaceri internaţionale şi copreşedintele Consiliului Naţional Strategic al Rusiei, Serghei Alexandrovici Markov, a avertizat asupra planurilor de luptă pe care România urmează să le întreprindă.

 

Potrivit oficialului rus, ţara noastră va ataca Transnistria, ajutată de NATO şi Ucraina, iar ulterior va trece la anexarea Republicii Moldove, potrivit Pravda. Politologul a explicat, de asemenea, ce presupune această acţiune pentru susţinătorii Rusiei şi implicit pentru Rusia, afirmând că militari români au fost dislocaţi în Moldova, urmând a fi format grupări pregătite de provocări militare, urmate de atacuri.

 

„România, cu sprijinul NATO şi cu participarea armatei ucrainene, intenţionează să pună mâna pe Transnistria şi să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susţinătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziţie foarte dificilă. După operaţiunea militară, România plănuieşte anexarea Moldovei„, a transmis oficialul rus.

 

Afirmaţile lui Serghei Markov vin la scurt timp după ce fostul ministru al Apărării al Republicii Populară Doneţk, Igor Strelkov, a declarat că deţine informaţii potrivit cărora România se pregăteşte pentru ocuparea Republicii Moldova. Informaţiile acestuia au fost transmise după ce, luni, Ministerul Securităţii de Stat al Transnistriei a fost atacat cu lansatoare de grenade.

 

Reacţia Guvernului Republicii Moldove după atacul cu grenade

Postul de televiziune TSV a anunţat în cursul zilei de ieri o serie de explozii au fost la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. La faţa locului au intervenit de urgenţă mai multe echipe de pompieri care s-au asigurat că au eliminate orice pericol de extindere a focului. Potrivit oficialilor, atacul a avut ca scop tensionarea condiţiilor de securitate.

Transnistria s-a separat de Chişinău în urma căderii Uniunii Sovietice, are propria monedă şi propriile instituţii, iar teritoriul are o populaţie de aproximativ jumătate de milion de persoane. Aceasta este dependentă de Rusia, care îi furnizează gaze gratuit, având trupe militare desfăşurate pe teritoriul regiunii.

 

„Biroul politici de reintegrare îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în oraşul Tiraspol. Potrivit informaţiei disponibile, persoane neidentificate au efectuat împuşcături din aruncător de grenade asupra sediului aşa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelorpreliminare nu există victime sau persoane rănite.

 

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ţine de crearea pretextelor pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului şi împreună cu instituţiile naţionale competente monitorizează evoluţiile cazului menţionat”, a transmis, luni, executivul de la Chişinău.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro