Un avion MiG-21 al aviaţiei române a dispărut de pe radar după ce a decolat miercuri seara de la baza Mihail Kogălniceanu într-o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.,
anunţă MApN pe pagina oficială de Facebook

Surse din MApN susţin că şi elicopterul PUMA plecat în căutarea MIG-ului a dispărut de pe radere. 

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.,
anunţă MApN

UPDATE: Toţi cei 5 salvatori plecaţi în căutarea MIG-ului au decedat. Elicopterul PUMA s-a prăbuşit şi el! Este cel mai grav accident aviatic al Armatei Române din ultimii 30 de ani!