Sportivul de la Baia Mare a fost internat în spital, chiar dacă nu are simptome şi, la fel ca toţi colegii săi, era vaccinat anti-Covid. Ministerul Sănătăţii informează că acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul “Cantacuzino” din Bucureşti, pentru a determina tipul de tulpină Covid cu care a fost infectat.

 

Pe lângă cei 29 de sportivi şi membrii ai delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, în aeronava Tarom s-au aflat în toal 70 de persoane, 46 de români şi 24 de cetăţeni străini.

 

Au aterizat marţi la Baza 90 de la Otopeni, au fost testaţi cu teste rapide, care au ieşit toate negative. Tot ieri, le-au fost prelevate probe pentru testarea RT-PCR şi, potrivit informaţiilor Biziday, alţi doi români, aflaţi în carantină, au avut rezultat pozitiv.

 

Toate probele pozitive, atât de la Bucureşti cât şi de la Baia Mare, vor fi secvenţiate genetic pentru a determina tipul de tulpină Covid.

 

Reamintim că o aeronavă Tarom, trimisă special de guvern, a repatriat din Africa de Sud cetăţenii blocaţi în această ţară, după oprirea zborurilor, în contextul identificării noi tulpini a coronavirusului, Omicron.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro