Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, susţine că este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să prezinte mesaje eronate, care să aducă atingere sănătăţii publice, precizând că faţă de aceştia trebuie să existe o atitudine fermă.
 
Daniel Coriu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce s-a mai întâmplat după ce a propus ridicarea rapidă a dreptului de liberă practică pentru medicii care transmite mesaje antivaccin. 
 
"Noi avem această putere de a declanşa o anchetă disciplinară faţă de aceşti colegi, lucru care s-a şi întâmplat, dar numai că este un proces greoi. La final se poate ajunge la suspendare, la ridicarea dreptului de liberă practică, dar acest proces durează. Ceea ce am vrut eu ca preşedinte al CMR, ca medic hematolog, este ca acest proces să fie grăbit pentru că noi trebuie cumva să responsabilizăm medicii. Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să prezinte mesaje eronate, mesaje care ating grav sănătatea publică. Şi faţă de aceşti colegi trebuie avem o atitudine fermă. Dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiere legislativă”, a afirmat Daniel Coriu.
 
 
 
Sursa: www.news.ro