Zeci de gospodării din satul Nadăş, comuna Tauţ, din judeţul Arad au fost inundate sâmbătă seara, ca urmare a unei furtuni care s-a abătut asupra unei părţi a judeţului Arad, pompierii intervenind şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa.

"În satul Nadăş, din comuna Tauţ, în acest moment vorbim despre câteva zeci de case inundate, podul în continuare este colmatat. Din ordinul inspectorului şef, s-a deplasat în zonă prim-adjunctul inspectorului şef de la Detaşamentul Arad în sprijin cu 20 de subofiţeri, două bărci, două motompompe de capacitate medie şi două motopompe transportabile. În acest moment, intervine acolo subunitatea noastră din Ineu, au ajuns primele două echipaje, se lucrează pentru scoaterea apei din primele case inundate. Intervenţia este dificilă pentru că drumul de acces în localitate este colmatat şi inundat, subofiţerii lucrând în acest moment pentru decolmatarea drumului şi încercând să ajungă către locuinţele inundate", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Conform ISU Arad, aseară, curentul a căzut în toată localitatea Nadăş, apa pe şosea avea aproximativ 50 cm.

Pompierii arădeni interveneau sâmbătă seara şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa.

La Aldeşti "a plouat 30 minute ceva de groază, ploaie torenţială, ca o rupere de nori", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Bârsa, Avram Ciev.

"În localitatea Aldeşti intervine Secţia de Pompieri Sebiş cu un echipaj format din şase subofiţeri şi o motompompă de capacitate medie alături de serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Bârsa. La Aldeşti, în acest moment se intervine pentru evacuarea apei din trei locaţii: două imobile anexe şi într-o curte", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Pompierii vor rămâne în aceste zone până la remedierea problemelor.

                                                       ***

Mai multe beciuri şi curţi ale unor gospodării din zona municipiului Dej, judeţul Cluj, au fost inundate, sâmbătă, în urma unor ploi torenţiale, două persoane fiind salvate dintr-o mansardă de către pompieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că în zona Dejului intervin patru autospeciale.

„Mai multe beciuri şi curţi ale unor gospodării din zona Dejului, din municipiu, dar şi din Viile Dejului şi Valea Jichişului au fost inundate sâmbătă, în urma ploilor torenţiale căzute. Patru autospeciale ale ISU Cluj intervin în zonă, pompierii salvând două persoane dintr-o mansardă”, a spus Biriş.

De asemenea, inundaţii au fost semnalate, sâmbătă, şi în judeţul Maramureş, în localitatea Boiereni, unde a fost semnalată o viitură în urma ploilor căzute în cursul zilei.