Numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 este într-o continuă creştere în ultimele săptămâni, în unele judeţe din România fiind deja instituite restricţii ţinând cont de incidenţa tot mai mare a îmbolnăvirilor. În contextul în care vremea frumoasă încă permite organizarea de evenimente, mulţi se întreabă dacă situaţia epidemiologică tot mai îngrijorătoare va duce la o nouă serie de restricţii din partea autorităţilor, prin care nunţile să fie anulate în perioada următoare. Din păcate, unele regiuni ale ţării au aplicat deja restricţii dure pentru a combate răspândirea bolii.

 

Ce se întâmplă cu nunţile programate în perioada următoare. O nouă serie de restricţii este adusă de valul patru

 

Autorităţile din România reîncep să aplice măsuri menite să împiedice răspândirea virusului care de un an de zile a instaurat pandemia. Cu viaţa complet dată peste cap, tinerii aflaţi la început de drum încearcă să îşi unească destinele într-un mod care să nu îi pună pe ei şi pe cei dragi în pericol. Deşi s-au luat măsuri la evenimentele private, contextul epidemiologic actual, cu noi cazuri raportate zilnic, ar putea face ca nunţile programate în perioada următoare să fie anulate. Specialiştii au anunţat deja o nouă serie de restricţii o dată cu valul patru.

 

Nunţile programate în lunile septembrie şi octombrie ar putea avea de suferit. Bilanţul din ultimele zile arată că există localităţi din România unde incidenţa cazurilor a depăşit procentul de 3 la mia de locuitori. Astfel, autorităţile au anunţat că această toamnă va fi marcată de restricţii, rata de infectare fiind semnificativă în ultimele săptămâni, la nivel naţional. Există zone care au intrat deja în scenariul roşu, motiv pentru care nunţile şi alte astfel de evenimente private au fost anulate.

 

Judeţele în care s-au impus noi restricţii

 

În Iaşi, autorităţile au decis să închidă restaurantele şi cafenelele, interzicând totodată organizarea de nunţi, botezuri şi alte evenimente private, din cauza unui număr ridicat de cazuri noi, după ce rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori în regiune. Totodată, incidenţa de peste 4 la mia de locuitori a făcut ca mai multe restricţii să fie impuse şi în comuna Săbăoani, judeţul Neamţ, fiind de asemenea interzise nunţile în localitate.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din Cluj a decis, în urmă cu câteva zile, să instituie o serie de restricţii în comuna Mărgău. Locuitorii nu mai pot circula pe timpul nopţii după ce rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 a urcat la 12,39 la mia de locuitori. De asemenea, începând din weekend-ul trecut, două localităţi din judeţul Arad au interzis la circulaţie după ora 20:00, în timp ce magazinele se închid de la ora 18:00. Cele mai recente informări transmise de către autorităţile din Arad raportează incidenţa de 5,31 la mie în localitatea Dezna. Tot aici intrau în vigoare o serie de restricţii încă de sâmbătă, când incidenţa depăşise 3 la mie. De asemenea, în localitatea Igneşti, incidenţa a ajuns ieri la 4,35 la mie.

 

 

 

 

Sursa: www.impact.ro