Medicii din Timişoara se confruntă cu un fenomen care tinde să capete amploare. Unii bolnavi de COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deşi spun că sunt vaccinaţi, iar medicii au dubii în legătură cu certificatele de vaccinare obţinute de aceştia. Poliţiştii au întocmit un dosar penal in rem şi fac cercetări, scrie tion.ro.

 

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, spune că medicii au avut pacienţi care au făcut forme severe de COVID-19, deşi spuneau că sunt vaccinaţi. Este un adevărat fenomen, explică doctorul timişorean.

 

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ţi faci doza de vaccin, de obicei doza unică, şi primeşti certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinaţi, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinaţi. Cred că în Cluj s-au mai identificat nişte cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală şi se declară vaccinaţi, oare chiar sunt vaccinaţi? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puşi în situaţia în care nu ştim cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viaţa. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

 

Doza unică se face în principal la medicii de familie.

 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a anunţat că, în urma informaţiilor din presă, a început cercetări. Poliţiştii au întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro