Jucătorii de pe piaţa asigurărilor din România care ofereau cele mai ieftine poliţe RCA au probleme financiare semnificative, iar alternativele sunt semnificativ mai scumpe. Din păcate, viitorul este unul destul de sumbru pentru şoferii români.

 

Modul în care s-au încheiat asigurările RCA în România este distructiv. Au existat foarte multe poliţe ieftine, oamenii se bucurau că au ”bifat” asigurarea obligatorie, dar când cineva avea nevoie să-şi repare maşina, ajunge să dea în judecată asiguratorul pentru că refuza compensarea daunelor. Câţiva paşi în direcţia bună s-au făcut deja, dar costurile pentru cetăţeni nu vor fi deloc mici.

 

Asigurările RCA se scumpesc, inevitabil

 

City Insurance, cel mai important jucător de pe piaţa asigurărilor RCA de la noi, a trecut de ceva timp sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Sub această conducere temporară, compania a redus semnificativ comisioanele plătite brokerilor pentru vânzarea asigurărilor obligatorii. În contextul în care City Insurance vinde exclusiv prin brokeri şi, în proporţie de 95%, doar RCA, nemulţumirea brokerilor este foarte importantă.

 

Pentru că vor scade comisioanele, semnalul este că City Insurance face un pas în spate de pe piaţa RCA, în timp ce brokeri nu vor mai recomanda acele asigurări pentru că nu fac bani din asta. Alternativa? Vom plăti asigurări RCA semnificativ mai scumpe de la alte firme de asigurare.

 

Pentru context, City Insurance se află într-o situaţie foarte dificilă, cu acţionarii majoritari şi conducerea executivă suspendată şi sub administrarea FGA. Practic, dacă până pe 26 august City sau anunţatul său cumpărător nu aduc 150 de milioane de euro pentru majorarea capitalului social, societatea va merge spre faliment.

 

În teorie, FGA face eforturi pentru a readuce City Insurance pe linia de plutire, dar fără un aport semnificativ de capital, iniţiativa pare una imposibilă. Fondul de Garantare a Asiguraţilor speră să stabilizeze compania şi să aducă cheltuielile la zi, să achite datoriile. Din acest efort face parte şi tăierea comisioanelor plătite brokerilor parteneri cu 12-14%, deşi consecinţele gestului s-ar putea să fie cu totul altele.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro